lørdag den 9. januar 2010

2009 vinhoest

2009-høsten er ankommet! Jeg tog tre 5,4 gallon spande i Californien druesaft i sidste weekend, hvilket vil gøre omkring 80 flasker vin. Jeg havde mit hjerte, der er på en Petite Syrah og Tempranillo, men du er nødt til at tilpasse sig luner af høsten og tidsplanen for leveringen. Så jeg endte med en Barbera, en Sangiovese og en Sauvignon Blanc. Jeg har gjort en masse vin at gøre i mit liv, men det vil faktisk være mit første hvide, ikke tælle mjød!
Den Barbera havde en original alvor 1,092, Sangiovese 1,100 og Sauvignon Blanc 1,102. Hvis man antager disse alle gære til tørhed, bør det give alkohol i volumen på 12,2%, 13,2% og 13,5% hhv.
Hvordan alt dette dunkel alkymi arbejde? Det er ikke så kompliceret. Vin beslutningstagere og øl bryggerier alle bruge et værktøj kaldet et hydrometer. Dette er et vægtet glas måleværktøj, der svæver i vinen, skal eller øl urt (eller i en cylinder for at lette at måle). Afhængigt af densiteten af den væske, vil araeometer flyde eller synke til en måling linje på instrumentet. Du kan takke Archimedes for denne neat trick!

Så hvad er vægtfylde præcist? Jamen det er forholdet mellem væskens densitet for massefylden af vand. Alvoren af vand på skalaen er sat til 1,000. Det suspenderede stof, der øger massefylden 1,000 til 1,100 eller 1,102 består næsten udelukkende af sukker. Gæren vil forbruge de sukker og som et biprodukt vil producere alkohol og kuldioxid. Den resulterende alkohol vil få en alvorlig svarer til vandet, og derfor kan du tage en alvorlig læsning (den endelige tyngdekraft), og kan beregne mængden af forbrugt sukker og dermed mængden af alkohol. Du kan beregne det selv, men der er masser af web regnemaskiner, at gøre alle de smarte matematik for dig. Husk at holde øje med de temperaturer, så godt, som grovheden af øl eller vin vil ændre sig efterhånden som temperaturen stiger eller falder væk fra den standard værdi af hydrometer, normalt gerne 60 grader Fahrenheit.

Der er flere andre metoder til beregning af sukker i vin. Du hører ofte ordet \ "Brix \" anvendt i vinfremstillingen, der svarer til tyngdekraften, men mere præcist, fordi den måler sukker niveauer ved brydning af lys, når den passerer gennem den flydende, i forhold til rent vand. Vineyard katteejere dette værktøj, fordi de kan klemme en enkelt drue i området for at teste sukker niveauer og bestemme det perfekte tidspunkt for høst af druer.

Stay tuned for mere info om gæring og ældning af 2009-årgangen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.