fredag den 26. februar 2010

1952 Bedre Vaerelser Contest

I 1952 fremlagde New Orleans arkitekter Mark Lowery, Lemuel McCoy og James Lamantia design til den årlige Chicago Tribune \ "Bedre Værelser Konkurrence. \" De var ikke de eneste arkitekter til at gøre det: Eero Saarinen var også en af 1.100 konkurrenter samme år. Hver deltager var forpligtet til at indsende tegninger, der viser indretning, indretning og dekoration i forbindelse med en af de syv udpegede værelsestyper.
I januar 1952 meddelte Edward Barry konkurrencen:
\ "Tøv ikke med at komme ind Tribune's $ 24,050 sjette årsberetning Bedre Værelser konkurrence, blot fordi du føler den idé, du ønsker at indsende, kan betragtes som ekstrem. Bold og originale interiør behandlinger, hvis de er praktiske, vil blive hilst velkommen. Historien om denne indflydelsesrige anfægte beviser, at de forskellige juryer, der har valgt vinderne altid har været åben for de nye.
\ "En succesfuld aktør brugt forskellige gulv niveauer for at markere ud for de adskilte områder af en levende-spisestue. Flere har fastsat centralt placeret pejs vægge. En vinder af en stor gevinst konstrueret en fremragende MP-plads i de uudnyttede halvdel af et to-bil garage. Behovet for at levere tv-visning faciliteter har resulteret i nogle rum behandlinger, som ved første øjekast syntes bizart, men som på en nærmere undersøgelse afslørede sig som logisk og smukke. \ "

I sidste ende tildelt Chicago Tribune $ 24.050 i præmiepenge efter nævninge Meyric R. Rogers, Richard Kostka, Paul R. MacAlister, Rod Cook og Boyd Hill nået til enighed. Over 43 vindere fra 12 stater og et fremmed land, vandt de 52 rådighed præmier.
Billedet ovenfor: Udsnit fra Mark Lowery, Lemuel McCoy, og James Lamantia's A-4 værelses for enkeltværelse-Juvenile 115 design for Chicago Tribune's 6. årlige Bedre Værelser konkurrence, 1952. Mixed media på illustration bord. James Lamantia Office Records, Sydøstskåne Architectural Arkiv, Særsamlinger Division, Tulane University Libraries.
Udstillet i det sydøstlige Arkitektonisk Archive's nye udstilling.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.