tirsdag den 2. juni 2009

Konsensus om EU's fiskeri aendre

Af Chris Mason
BBC News, Bruxelles

Europæisk fiskeri ministre har indgået et møde i Bruxelles med en konsensus til effektivt skrot nuværende regler, der beslutter fiskekvoter.

Miljøfolk og fiskere mage har længe argumenteret det eksisterende system - fastsættes årligt - har undladt industrien.

Fisk, der fanges over kontingentet er dumpet tilbage i havet, selv om døde, og i Det Forenede Kongerige alene antallet af fiskere er faldet med en tredjedel i løbet af dette årti.

Den Europæiske Union har indtil 2012 til at udarbejde en ny fælles fiskeripolitik.

Det anslås, at det eksisterende system med kvoter betyder for hvert kilo torsk fanget i Nordsøen, en anden kilogram skal være dumpet overbord, døde eller levende

Udskiftning 'hest-handel '

Der var også enstemmige støtte til en ny fælles fiskeripolitik for at være radikalt decentralt - at give mere magt til medlemsstaterne og industrien-et officielt repræsenterer Tjekkiet bekræftede over for BBC.

Dette var et centralt mål for den britiske delegation. Det var af afgørende betydning af den årlige "hest-trading" over kvoterne blev erstattet af en "længere sigt informeret af god regionale videnskab og forvaltning", i henhold til Huw Irranca Davies, UK fiskeriminister.

"Diskussionen om reformen af den fælles fiskeripolitik var den længste debat i dag," sagde Jakub Sebesta, minister for landbrug i Tjekkiet, den nuværende indehavere af det roterende EU-formandskab.

EU's fiskeripolitik
Fælles fiskeripolitik blev etableret i 1983EU fiskeripolitik sidste reformeret i 2002EU fiskerflåde er næststørste magten efter China.In 2006 importerede EU 3 gange så meget fiskevarer som det eksporterede

Stramning opfordrede på finning

Kontingent opkald mislykkes at fange afdrift

"Alle medlemsstater ønskede at deltage. Vi er i en situation, hvor der er færre fisk, der er faldende produktivitet og flåder bliver mindre," tilføjede han.

"Masser af forslag blev fremsat - en vifte af idéer," Mr Sebesta indgået.

Danske model

Bertie Armstrong, den daglige leder af Scottish Fishermen 's Føderation, fortalte BBC han var tilfreds med resultatet.

"Vi håbede, at decentraliseringen vil være i fokus - så 's meget gode nyheder. Grundforordningen decentralisering budskab er helt afgørende her."

'50 År tilbage "for saltvandsfisk

"Den enighed om behovet for forandring er også vigtig - der synes at være virkelig ingen tabuer i forhold til omfanget af de reformer, der kan ske her, som er stor," Mr Armstrong tilføjet.

Tidligere på dagen, Danmark opfordrede Europa til at stoppe overdreven regulering sin fiskerisektoren og hjælpe arter overlever ved at tage skridt såsom at sætte videokameraer på både at stoppe fiskere snyd.

EU 's administrerende, Europa-Kommissionen, siger mere end 80% af Europas ' s fiskebestande er overfiskede. Den globale gennemsnitstemperatur er 28%.

De miljømæssige pres gruppe Greenpeace foreslår Europa 's fiskerflåde behov at halvere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.