mandag den 29. juni 2009

Politi bryde op for nye Teheran rally

Iran 's revolutionaere Afskærmninger har truet med at slå ned på eventuelle nye protester i gaderne mod resultaterne af landet ' s præsidentvalg.

I en erklæring, afskærmningerne lovet at reagere i en "revolutionær" måde at undertrykke uautoriserede demonstrationer.

Den Revolutionære Afskærmninger, Iran 's elite sikkerhedsstyrke, har tætte bånd til det land, ' s øverste leder.

På fredag Ayatollah Ali Khamenei forbudt protester fik gadevold, hvor mindst 10 mennesker omkom.

Gaderne i Teheran var larmende på søndag, men nye protester er planlagt til mandag.

Oppositionstilhængere passerer beskeder online sagde, at de planlagde at foretage stearinlys på et rally i Teheran i aften til minde om de dræbte.

'Revolutionaere konfrontation '

I en erklæring offentliggjort på deres hjemmeside, de Afskærmninger sagt deres tropper ville bryde op gade protester og kraft demonstranter fra gaderne.

"Vær forberedt på en beslutning og revolutionerende konfrontation med Afskærmninger, Basij [pro-government militsen] og andre sikkerhedsstyrker og disciplinære kræfter," Associated Press nyhedsbureau citerede Afskærmninger som siger.

"Sammenstøddene får bloodier hver dag"


Behrooz, studerende, Teheran

Den plain-klædte Basij-militsen var involveret i quelling tidligere protester i mere end en uge med demonstrationer mod genvalget af præsident Mahmoud Ahmadinejad.

Weekenden vold fået mange iranere til at opgive protest planer. En regelmæssig protester, en 20-årig studerende kaldes Behrooz kontaktet af BBC flere gange i de seneste dage, sagde, at han var bekymret han ville blive angrebet, hvis han deltog.

"Min mor gik til demonstration på lørdag. Hun ikke var 't gør ondt, men hun så afskærmninger angribe mennesker og slår dem med stave," siger han.

"Hun er den tapreste af os alle, men jeg don 't tror, hun vil gå ud her i eftermiddag (søndag), fordi sammenstød får bloodier hver dag."

Media 'hærværk '

Resultaterne viste hr. Ahmadinejad vandt den 12 juni valget af et jordskred, idet 63% af stemmerne, næsten dobbelt så høj som for Mir Hossein Mousavi, hans nærmeste rival.

Efter klager, den magtfulde vogternes råd, som fører valgprocessen, nu siger, at det har fundet beviser for, at flere stemmer blev støbt i nogle valgkredse, end der var registrerede vælgere.

Men antallet var "ingen effekt på resultatet af valget", Rådets talsmand sagde i mandags.

Set på et nyheder konferencen, Udenrigsministeriets talsmand Hassan Qashqavi anklaget vestlige regeringer udtrykkeligt opbakning voldelige protester tager sigte på at undergrave stabiliteten i Iran 's Islamiske Republik.

"Spreading anarki og hærværk ved vestlige magter og også vestlige medier ... disse er slet ikke accepteres," siger han.

BBC og andre udenlandske medier har fået indberetning fra Iran under strenge restriktioner for den sidste uge. BBC 's faste korrespondent i Iran, Jon Leyne, blev bedt om at forlade landet på søndag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.