mandag den 3. august 2009

USA, Storbritannien opfordre Taliban 'integration '

Top amerikanske og britiske embedsmænd har opfordret til optagelse af Taleban-krigere, der giver afkald på ekstremisme i Afghanistan 's politiske liv.

Richard Holbrooke, USA's udsending i området, fortalte BBC integration af disse mennesker havde været forsømt.

Britiske udenrigsminister David MILIBAND sagde herunder moderat Taliban-medlemmer i dialog kunne hjælpe stabilitet.

Deres bemærkninger kom som embedsmænd bekræftede den første fase af UK-ledede offensiv i den sydlige del var ophørt.

Britain 's i Forsvarsministeriet sagde, at NATO-tropper vil nu fokusere på bedriften område opnået i Helmand-provinsen under Operation Panchai Palang (Panther ' s Claw) forud for næste måned 's præsidentvalg.

I offensiven - som startede i juni og har involveret 3.000 soldater - har ført til en stigning i ulykker.

Yderligere to britiske soldater blev dræbt i separate episoder i Helmand mandag, embedsmænd sagde, tager det britiske vejafgift fra driften til 11.

US Marines denne måned lancerede deres egen offensiv - Operation Khanjar (essensen af Sword) - til at skylle ud militante i Helmand.

'Intenst pres '

Taler til BBC, Richard Holbrooke sagt, at Taliban var "under pres", der med deres finansieringskilder alvorligt undermineret.

Men den amerikanske udsending til Afghanistan og Pakistan sagt en ny prioritet var at bringe mere Taliban-krigere i den politiske proces.

"Der er plads i det afghanske samfund for alle dem, der kæmper med Taliban, der giver afkald på al-Qaeda og dets ekstremistiske allierede, der nedlægger våbnene og som deltager i det politiske liv i landet," sagde han.

Den førende præsidentkandidater alle enige om, at dette var et område, der var blevet forsømt, siger han.

Hans bemærkninger gentog de af hr. MILIBAND, taler ved NATO-hovedkvarteret i Bruxelles.

Den afghanske regering var nødt til at udvikle "effektive folkelige initiativer til at tilbyde et alternativ til kamp eller flugt til fods soldater i oprør", sagde han.

En skelnen skulle gøres, sagde han, mellem "hårde linje ideologer", der skal besejres, og dem, der kunne være "trukket ind i en politisk proces".

"Grundlæggende betyder det en klar plan for tidligere oprørere til at vende tilbage til deres landsbyer og gå tilbage til landbrug deres jord, eller en rolle for nogle af dem inden for den legitime sikkerhedsstyrkerne," siger han.

Afghanere gå til valg den 20. august til at vælge en præsident - og både hr. MILIBAND og Holbrookes opfordrede den kommende regering til at fokusere på dette spørgsmål.

I en separat udvikling, den afghanske regering siger Taliban er blevet enige om en våbenhvile i en oprørske-holdt område at tillade afstemninger ske gnidningsfrit der.

En præsidentkandidat talsmand sagde behandle anvendes på den nordvestlige provins Badghis.

Men en talsmand for Taliban senere benægtet, at en aftale var på plads, rapporter fra Afghanistan sagt.

I mellemtiden har det amerikanske militær i Afghanistan sagde, at det ville ikke længere offentliggøre antallet af oprørere det dræber i sine operationer mod Taleban.

Militæret sagde, at offentliggøre disse tal distraheret fra sit egentlige mål om at forbedre livet for afghanerne og adskiller mennesker fra oprøret.

Civile dødsfald forårsaget af militære operationer mod Taleban har forvoldt stor vrede i Afghanistan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.