mandag den 23. marts 2009

De Double Life af Zoe Flynn af Janet Lee Carey

 Det var ikke som et jordskælv ramte om, at varm juli dag i Tillerman, men verden kan lige så godt have leaped op som en crazed tyr og forsøgte at sorteper Zoe off ryggen.

Double Life af Zoe Flynn af Janet Lee Carey er et eksempel på, hvor voksne de spørgsmål i Young Adult litteratur kan være. Og jeg mener ikke køn.

Den voksne verden har gjort nogle alvorlige skader på Zoe Flynn liv. Hendes far har mistet sit arbejde og som et resultat hjemmet. Zoe er tvunget til at forlade lokalet, hun elsker, hendes bedste ven og hendes hund og rejser med hendes bror, mor og far til en anden by i en anden stat. Når der hendes familie skal leve i deres van indtil hendes forældre kan finde arbejde og spare penge nok til at leje et sted at bo. De formår at få Zoe indskrevet i den lokale skole, men når der, hun skal leve et dobbelt liv. Hun ønsker at få venner, men hun kan ikke fortælle nogen, sandheden om hendes lever situation især da familien van er i en skjult spot off de vigtigste veje, ikke helt lovligt parkeret.

Zoe's forældre forsøge at gøre den erfaring, synes som et eventyr, at gøre det så sjovt, som de overhovedet kan, og det lykkes dem til en vis grad, især med Zoe's yngre bror. Det er ligesom en camping tur på første og historier Zoe far fortæller sammen med fantasy romaner Zoe kan flygte ind hjælpe Zoe behandle hendes situation. Hun bekymrer, at den bedste ven hun efterlod vil glemme hende, da hun har ikke telefonen til at ringe til hende, og hun finder det vanskeligt at foretage en ny bedste ven, når hun aldrig kan invitere nogen over afterschool eller endda fortælle alle den fulde sandhed om, hvad der skete til hendes familie.

Double Life af Zoe Flynn er ikke kun historien om Zoe's søgen efter et nyt hjem. Det er en historie, der spørger os, hvor meget vi egentlig ved om hinanden, spørger mig, hvor meget jeg vide om de studerende i mit klasseværelse. For så vidt angår hendes opførsel i skolen går, Zoe er et vidunderligt barn, en person enhver lærer ønsker syv af. Når hun forlader skolen, hun har at gøre sit hjemmearbejde på biblioteket, fordi der ikke er nok lys i van. Hun har til brusebad og benytte faciliteterne på den offentlige pool, fordi der er ingen i van. Hun scrounges mønter til at købe Galaxy burgere på den lokale fast food sted, fordi hun ønsker at vinde Grand Prize og købe et hus. I skolen hun unddrager sig spørgsmål om hendes familie så meget som muligt. Der er tale om voksne ansvar. Der er tale om voksne emner.

Forfatteren af Double Life af Zoe Flynn , Janet Lee Carey er også forfatter til Molly's Brand og Dragon's Hold et af mine foretrukne lyder fra 2008 . Jeg er glad for at sige, at hun indvilligede i at gøre et interview til klar, når du er, CB Please stop ved i morgen og have et kig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.